A+ A-
Ρεπορτάζ Υγείας
21-11-2015 / 09:35

Α.Ρ.Σ.Ι. : Παρακράτος στο Σισμανόγλειο

"Δεν είναι δυνατόν σκουριασμένες νοοτροπίες του παρελθόντος από την εποχή της φεουδαρχικής μεγαλοδιευθυντοκρατίας η οποία γέννησε την διαφθορά και πολλά άλλα στραβά στα δημόσια νοσοκομεία να ταλαιπωρούν ακόμα το ΕΣΥ που έχει χιλιάδες άλλα πολύ πιο ακανθώδη θέματα να επιλυθούν και δεν μπορεί να ασχολείται με την γραφικότητα και την ιδιοτροπία ορισμένων". Αυτόα αναφέρουν μεταξύ άλλων στην καυστική ανακοίνωσή τους για την διοίκηση του ΓΝΑ "Σισμανόγελιο" τα μέλη της ΑΡΣΙ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΡΣΙ:
Είναι που είναι στραβό το κλήμα (τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης, εργασιακή κακοπληρωμένη υπερεξόντωση των υγειονομικών κλπ), το τρώει και ο … γάϊδαρος.
 
Μετά από σχετική πρόταση της Α.Ρ.Σ.Ι., ΟΜΟΦΩΝΗ θέση της ΕΙΝΑΠ εδώ και καιρό είναι πως στα τμήματα της Α Ζώνης (τα οποία είναι και τα περισσότερα) όπου ο επιστημονικός υπεύθυνος είναι διευθυντής από εξέλιξη, να έχει το δικαίωμα κατά την κρίση του να επιλέγει αν θα εφημερεύει μερικές μέρες τον μήνα όπως οι λοιποί διευθυντές του τμήματος ή αν θα καλύπτει το τμήμα ως εποπτεύων για όλον τον μήνα αμειβόμενος με το επίδομα εφημέρευσης. 
 
Επίσης, επειδή οι παλιοί Συντονιστές είναι πλέον ελάχιστοι, να έχουν δικαίωμα οι επιστημονικοί υπεύθυνοι τμημάτων διευθυντές από εξέλιξη να ασκούν καθήκοντα διευθυντών Τομέων και προέδρων Επιστημονικών Συμβουλίων.
 
Μάλιστα, για τα παραπάνω αυτονόητα υπάρχουν ΘΕΤΙΚΕΣ γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων της 1ης και 2ης ΥΠΕ. Επίσης, έχουν τεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε επίσημες συναντήσεις παλιότερα και πρόσφατα, και η πολιτική ηγεσία κατ αρχήν τουλάχιστον έχει εκφράσει την συμφωνία της.
 
Γι αυτό, σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά τα παραπάνω ήδη εφαρμόζονται από τις διοικήσεις χωρίς προβλήματα.  Εξαίρεση αποτελεί η κ. διοικήτρια του «Σισμανόγλειου» η οποία για ακατανόητους λόγους συμπεριφέρεται σαν να θέλει να αναγορεύσει το νοσοκομείο το οποίο διοικεί σε … ξεχωριστό κράτος ή πιο σωστά ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
 
Η κ. διοικήτρια προκλητικά ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ την ΕΙΝΑΠ, τις ίδιες τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου της (νομικό σύμβουλο και τμήμα προσωπικού), τον νομικό σύμβουλο της 1ης ΥΠΕ, την ίδια την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, δικαστικές αποφάσεις κλπ  και επιμένει να δημιουργεί  τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία του νοσοκομείου της, για την οποία προφανώς αδιαφορεί.
Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας πρέπει ΑΜΕΣΑ να παρέμβει και να ανακαλέσει στην τάξη την κ. διοικήτρια αποκαθιστώντας έτσι την στοιχειώδη ομαλότητα στο νοσοκομείο το οποίο όπως όλα έχει  πολύ σοβαρότερα προβλήματα.
 
Δεν είναι δυνατόν σκουριασμένες νοοτροπίες του παρελθόντος από την εποχή της φεουδαρχικής μεγαλοδιευθυντοκρατίας η οποία γέννησε την ΔΙΑΦΘΟΡΑ και πολλά άλλα στραβά στα δημόσια νοσοκομεία να ταλαιπωρούν ακόμα το ΕΣΥ που έχει χιλιάδες άλλα πολύ πιο ακανθώδη θέματα να επιλυθούν και δεν μπορεί να ασχολείται με την γραφικότητα και την ιδιοτροπία ορισμένων.
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ || ΔΙΟΙΚΗΣΗ || ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ || ΑΡΣΙ ||

Διαβάστε επίσης

Στα …κάγκελα για το facebook στο Θεαγένειο Νοσοκομείο! Η εγκύκλιος που άναψε φωτιές

Βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των εργαζομένων έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες μια εγκύκλιος που εστάλη από τη διοίκηση του Θεαγένειου...

Γιατροί στα όρια της εξάντλησης! Απλήρωτοι 5 μήνες στο Σισμανόγλειο

Απλήρωτες είναι οι δεδουλευμένες εφημερίες πέντε μηνών στους γιατρούς του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, που πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Τραγικό: Έκλεβαν από νοσοκομείο το κρέας των ασθενών! Τι έδειξε πόρισμα

Συστηματικές κλοπές τροφίμων και κυρίως κρέατος από τις αποθήκες ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, που ζυγίζονται σε τόνους προϊόντων,...

Ο ...ανήλικος Κορυδαλλός πάει Σισμανόγλειο!

  Ειδική ομάδα επιστημόνων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου αναλαμβάνει να θεραπεύσει τις ψυχές των μικρών έγκλειστων του Κορυδαλλού που...

ΑΡΣΙ: Η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ συνεχίζει να ασχημονεί, οι υπουργοί σφυρίζουν αδιάφορα

"Αναγκαστικές αποσπάσεις" γιατρών της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία των νησιών καταγγέλλουν οι...