A+ A-
Σημαντικές Ειδήσεις Υγείας
20-11-2015 / 18:50

Το σεξ είναι ...χρήσιμο για την διατήρηση της καλής υγείας στην Τρίτη Ηλικία

Είναι είδος αεροβικής εκγύμνασης που βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Αντιμετωπίζει τον μυοσκελετικό πόνο καθώς οδηγεί στην έκκριση ενδορφίνων που είναι φυσικά παυσίπονα. Για τον ίδιο λόγο κάνει καλό στην ψυχολογία. Και κρατάει "δεμένο" συντροφικά το ζευγάρι σε μια περίοδο της ζωής που τα παιδιά έχουν φύγει από το σπίτι, δεν υπάρχει εργασία και τα προβλήματα υγείας "χτυπούν" την πόρτα...

Στα 70+ ίσως η στύση στον άνδρα να μην είναι το ίδιο καλή όσο στα 30 του χρόνια. Την ίδια ώρα, ίσως ο κόλπος της γυναίκας στην εμμηνόπαυση να μην είναι το ίδιο υγρός. Αλλά το τακτικό σεξ μερικές φορές το μήνα, μπορεί μόνο βοήθεια να προσφέρει στους εκπροσώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Γυναίκες

Καταρχάς, όπως βεβαιώνουν οι γυναικολόγοι, αν μια γυναίκα σταματήσει να επιδίδεται επί σειρά ετών στο σεξ, στενεύει αφύσικα ο κόλπος της και αποκτά λειτουργικά προβλήματα που εμποδίζουν ακόμα και την ιατρική εξέταση, εφόσον χρειαστεί.

Επίσης, όσο αφήνει μια γυναίκα τον κόλπο της αχρησιμοποίητο, τόσο αυτός αδρανεί και σταματάει να έχει τα φυσιολογικά του υγρά που τον κρατούν υγιή, χωρίς βλαβερούς μικροοργανισμούς. 

Όταν η γυναίκα δεν κάνει πια σεξ, νιώθει πια παροπλισμένη, μη ποθητή και μπαίνει σε διαδικασία απώλειας των στοιχείων που κάποτε συνιστούσαν την έκφραση της θηλυκότητάς της. Κόβει σε ανδρικό κούρεμα τα μαλλιά, φοράει φαρδιά, άκομψα ρούχα, παχαίνει, εγκαταλείπει την φροντίδα της επιδερμίδας της. Η διαδικασία αυτή πλήττει όχι μόνο την εικόνα αλλά και την υγεία της καθώς πολύ συχνά την οδηγεί στην κατάθλιψη και τα καρδιολογικά προβλήματα.

Άνδρες

Ο άνδρας πέφτει σε κατάθλιψη όταν αρχίζει να νιώθει αδύναμος και γηρασμένος. Το πρώτο όφελος λοιπόν από την διατήρηση της σεξουαλικής δραστηριότητας είναι ψυχολογικό καθώς ο άνδρας συνεχίζει να νιώθει...ενεργός και ακμαίος.

Σε βιολογικό επίπεδο, η άσκηση που κάνει κατά την διάρκεια του σεξ τον ωφελεί πολλαπλά καθώς γυμνάζει σωματικούς μυς αλλά και την ίδια την καρδιά.

Ταυτόχρονα, οι αρμόνες που εκκρίνονται κατά την εκσπερμάτιση είναι σημαντικά βοηθητικές στην ανακούφιση από τους μυοσκελετικούς πόνους, τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και την υγεία του εγκεφάλου.

Τέλος, το ζευγάρι έχει να ωφεληθεί από την σεξουαλική επαφή ως προς την διατήρηση της καλής σχέσης μεταξύ του, καθώς τα ζευγάρια που "τα βρίσκουν" στο κρεβάτι, τα βρίσκουν και στους υπόλοιπους τομείς πιο εύκολα έχοντας ο ένας περισσότερη κατανόηση και ανεκτικότητα για τον άλλον.

ΣΕΞ || ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ||

Διαβάστε επίσης

Άντρες προσοχή: 7 πράγματα που ψάχνουν οι γυναίκες την ώρα του σεξ...

Μπορεί η ερωτική διέγερση να είναι καθαρά προσωπικό θέμα αλλά όταν υπεισέρχεται η επιστήμη τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Μάθετε τι ανάβει τις...

Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος είναι... σεξομανής!

Ο εθισμός στο σεξ είναι μια ψυχαναγκαστική τάση που ωθεί το άτομο να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις με σκοπό την επίτευξη του ίδιου είδους...

Σεξ: Ποιες στάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Πέρα από την... απόλαυση και την ψυχική ικανοποίηση, η σεξουαλική πράξη είναι πρωτίστως ο τρόπος για να μπορέσει ένα ζευγάρι να τεκνοποιήσει.

Έρευνα: αυτό είναι το σχήμα του “τέλειου” γυναικείου στήθους (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη βρετανική έρευνα επάνω σε θέματα αισθητικής πλαστικής χειρουργικής έδειξε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχήμα στο γυναικείο...

Περισσότερο σεξ κάνουν οι γονείς που μοιράζονται την φροντίδα του νέου μωρού

Για τις γυναίκες που προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους να δείξουν μεγαλύτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον για τις ευθύνες στην καθημερινή...