A+ A-
Σημαντικές Ειδήσεις Υγείας
21-11-2015 / 13:12

D-Partner: εφαρμογή σύμμαχος στην καθημερινότητα των ατόμων με διαβήτη

H Novo Nordisk σε συνεργασία με τη Vodafone παρουσίασαν την πρωτοποριακή εφαρμογή D-Partner στο Διαβητικό Χωριό που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη. Η εφαρμογή D-Partner απευθύνεται σε άτομα με όλους τους τύπους σακχαρώδη διαβήτη και έχει ως στόχο τη συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες κινητής επικοινωνίας, οι οποίοι διαθέτουν συσκευές smartphones και tablets με λειτουργικό Android ή iOS. 
Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή προσφέρει σειρά χρήσιμων λειτουργιών όπως:
Μπορεί να αντιστοιχεί με ακρίβεια την ποσότητα φαγητού με υδατάνθρακες που θα καταναλώσει και επομένως να προτείνει τη σωστή δόση ινσουλίνης, αφού προσφέρει μία ενσωματωμένη βάση δεδομένων τροφών και γευμάτων η οποία προέρχεται από τον Οδηγό Διατροφής της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να εισάγει σε αυτή και άλλες τροφές που δεν εμπεριέχονται. 
Καταγράφει το ιστορικό διαβήτη, καθώς και την αντιδιαβητική θεραπεία που ακολουθεί.
Παρακολουθεί το ημερολόγιο καταγραφής μετρήσεων γλυκόζης, εργαστηριακών αποτελεσμάτων, μετρήσεων αρτηριακής  πίεσης, βάρους και σωματικής άσκησης.
Προσφέρει μια σειρά μηνυμάτων, ειδοποιήσεων και προτάσεων σχετικά με την ποιότητα των καταγραφόμενων μετρήσεων και του διαβητικού προφίλ.
 
Μέσα από την D-Partner και αποκλειστικά για τους συνδρομητές Vodafone προσφέρονται δύο επιπλέον λειτουργίες: 
Τηλεϊατρική: Μέσω της εφαρμογής, ο ίδιος ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να τηρεί τον προσωπικό του on-line ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο και να δίνει πρόσβαση (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) στον ιατρό του μέσω κωδικού που αποστέλλεται με email. Κατ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον Ιατρό να μελετά τα καταχωρημένα στοιχεία, και να προσθέσει τυχόν σχόλια ή συστάσεις, χωρίς όμως να μπορεί να αλλοιώσει, επεξεργαστεί ή να διαγράψει τα δεδομένα της ηλεκτρονικής καρτέλας. 
Hypo-Αlert: Σε περίπτωση που ο χρήστης της εφαρμογής αισθανθεί ότι πρόκειται να κάνει υπογλυκαιμικό επεισόδιο, το οποίο ενδεχομένως δεν θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει μόνος του, μπορεί να πατήσει το κουμπί Hypo-Alert της εφαρμογής, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του –μέσω SMS– στον αριθμό τηλεφώνου που έχει προκαθορίσει ο ίδιος για τέτοιες περιπτώσεις στο προφίλ της εφαρμογής. 
 
Η εφαρμογή τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, καθώς και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη. O σχεδιασμός και η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε από την εταιρεία Diabetes Innovations.
 
 
ΔΙΑΒΗΤΗΣ || ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ || D-PARTNER ||

Διαβάστε επίσης

Νέος μετρητής βοηθά σημαντικά τα άτομα με διαβήτη

H Roche παρουσιάζει το νέο αναλυτή cobas c 513 για τον προσδιορισμό της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c).

Ο διαβήτης "χτυπάει" περισσότερο τους άνδρες

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι άνδρες  αναπτύσσουν διαβήτη τύπου 2, σε υψηλότερο ποσοστό από τις γυναίκες.

Αν θέλετε γλυκό, προτιμήστε σοκολάτα αντί για γλυκίσματα– θωρακίζει την καρδιά

  Η σοκολάτα και κυρίως η μαύρη σοκολάτα, φαίνεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την καρδιά, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Η νέα...

3.800 βήματα τη μέρα, διώχνουν το διαβήτη

  Εάν περπατάτε κάθε μέρα και τα βήματα που κάνετε, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία, είναι περισσότερα από 3.500, τότε ακόμη και εάν ανήκετε...

Όλες οι νεώτερες εξελίξεις για τον Διαβήτη τύπου ΙΙ

Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 μειώνει τους θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια κατά 66% !