A+ A-
Ρεπορτάζ Υγείας
22-11-2015 / 09:05

Πρόγραμμα δράσεων και διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"

Με κορύφωση των κινητοπιήσεών τους με συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκέμβρη και διαδήλωση την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας έδωσαν χθες στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των ενεργειών διαμαρτυρίας τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό". "Παραμένουμε σε ετοιμότητα αγωνιστική προκειμένου να αποκρούσουμε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα επιχειρήσει να φέρει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ενδεχομένως αιφνιδιαστικά"..., αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ την αναοίνωση του ΣΕΝΕ:
Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε. εκτιμώντας την γενικότερη δυσμενή κατάσταση για τους ασθενείς και για μας, που φέρνουν τα κυβερνητικά μέτρα (πλειστηριασμοί, ασφαλιστικό, υγεία πρόνοια κ.λπ.)  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε εδώ κι ένα μήνα με στόχο την ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των μαχόμενων υγειονομικών στην προοπτική ανατροπής της βαρβαρότητας που εδραιώνεται με την αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. – μονοπωλιακών ομίλων που υλοποιεί απαρέγκλιτα και αυτή η κυβέρνηση.
 
1. ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
- Σύσκεψη με τους εργαζόμενους των χειρουργείων 7.15 πμ στην πυλωτή των χειρουργείων.
- Επίσης,  την ίδια μέρα αποκλεισμός των ταμείων στη Γενική Εφημερία γι’ άλλη μια φορά ώστε να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
 
2. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
- Σύσκεψη με τους εργαζόμενους των εργαστηρίων 12.30 το μεσημέρι (έξω από το Βιοχημικό Τμήμα (3ος ορ. κτιρίου εργαστηρίων).
 
3. ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
- Αντιπροσωπεία μας θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνταξιουχικές ενώσεις με αιχμή το ασφαλιστικό & τις παροχές υγείας – πρόνοιας, στα πλαίσια της αντίληψής μας για ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμαχίας με άλλα στρώματα που θίγονται από αυτή την πολιτική.
- Επίσης, σύσκεψη με τους διοικητικούς υπαλλήλους στη 1μμ έξω από την κεντρική Γραμματεία.
 
4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ 8 πμ με συμμετοχή κ.ά. εργαζομένων,  ανέργων, λαϊκών επιτροπών, συνταξιούχων, συλλόγων ασθενών για να απαιτήσουμε ξανά:
Ø ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ø ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ σύμφωνα με τις ανάγκες.
Ø ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Ø ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ Β.Α.Ε.
Ø ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΜΩΝ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ø ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ – ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ. 
 
Κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με τη μαζική συμμετοχή στην ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Δεκέμβρη διεκδικώντας όλα τα παραπάνω. Διαδηλώνουμε στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας. Παραμένουμε σε ετοιμότητα αγωνιστική προκειμένου να αποκρούσουμε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα επιχειρήσει να φέρει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ενδεχομένως αιφνιδιαστικά!
 
Τέλος, προγραμματίζουμε επιπλέον κινητοποιήσεις που θα εστιάζουν στην ανατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας των υγειονομικών και στη σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών εργατών χωρίς ατομικές συμβάσεις οποιασδήποτε μορφής και χωρίς εργολάβους. 
 
Ταυτόχρονα, διεκδικούμε να μην γίνει αναδρομική κράτηση στις αποδοχές συναδέλφων που πριν δύο χρόνια – χωρίς δική τους υπαιτιότητα - βγήκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης δομών υγείας και τώρα οι Διοικήσεις τους ζητούν να επιστρέψουν εφάπαξ υπέρογκα ποσά και μάλιστα έντοκα!! 
 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ || ΑΠΕΡΓΙΑ || ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ || ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ || ΣΕΝΕ ||

Διαβάστε επίσης

"Άρχισαν τα όργανα" στα νοσοκομεία- Μπαράζ διαμαρτυριών στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός"

Το "κύμα" διαμαρτυρίας ξεκίνησε με επισχέσεις ειδικευομένων που, ως πιο χαμηλά στην κλίμακα μισθοδοσίας, υποφέρουν και περισσότερο από την...

ΠΟΕΔΗΝ και ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

Δεν πάνε πολλοί μήνες που τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αγωνίζονταν για πιο ανθρώπινα δημόσια νοσοκομεία έχοντας στο πλευρό τους το δυναμικό κόμμα της...

"Παγώνει" αύριο το ΕΣΥ! Κινητοποιήσεις και στα νοσοκομεία!

Οι δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου έχουν χτυπήσει όλους του κλάδους μεταξύ αυτών και τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ οι οποίοι...

Καταρρέει και ο Ευαγγελισμός! Ράντζα ακόμη και στην ψυχιατρική κλινική

Ούτε τη ναυαρχίδα του ΕΣΥ τον Ευαγγελισμό δεν μπορεί πια να προστατεύσει η κυβέρνηση καθώς το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας μέρα με την ημέρα...

Στα χαρακώματα οι εργαζόμενοι στο ''Αγία Βαρβάρα''.Κατέλαβαν την είσοδο και τα γραφεία

Σε νέα κατάληψη του νοσοκομείου ''Αγία Βαρβάρα προχώρησαν οι εργαζόμενοι από το πρωί ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αλλαγή χρήσης του...