A+ A-
Ειδήσεις Υγείας
30-06-2014 / 06:00

''Σβήστε'' φυσικά τους μαύρους κύκλους!

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Ξυπνάτε το πρωί και δεν τολμάτε να αντικρίσετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη αφού η θέα των μαύρων κύκλων σας αναστατώσει και αμέσως χαλάει η διάθεσή σας.

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση τους είναι μεταξύ άλλων:
η κληρονομικότητα, το εκ γενετής λεπτότερο δέρμα κάτω από τα μάτια, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η κόπωση αλλά και η έλλειψη ύπνου.
 
Επίσης ορισμένα φάρμακα, που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών στη διατροφή και οι ορμονικές ανισορροπίες λόγω έμμηνου ρύσεως, εγκυμοσύνης ή και εμμηνόπαυσης στη γυναικεία περίπτωση.
 
Όπως συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας μπορείτε να ''σβήσετε'' τους μαύρους κύκλους αλλάζοντας ορισμένες από τις καθημερινές σας συνήθειες.
 
 
Παραδοθείτε άνευ όρου στον Μορφέα
 
Η έλλειψη ύπνου εκτός των άλλων προκαλεί έντονους  μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Καλό είναι να ακολουθείτε το καθημερινό 8ωρο ύπνου.
 
Προσέξτε τη διατροφή σας
 
Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο  το καθημερινό σας διαιτολόγιο να είναι πλήρες και ολοκληρωμένο. Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά, πιείτε άφθονο νερό και αν χρειαστεί, πάρτε συμπληρώματα βιταμινών καθώς έχει αποδειχθεί πως η έλλειψή τους σε συνδυασμό με την αναιμία μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους.
 
Κόψτε το κάπνισμα 
 
Η βλαβερή αυτή συνήθεια εκτός των άλλων κακών προκαλεί και προβλήματα στα αγγεία που κάνουν το πρόβλημά σας να φαίνεται ακόμη πιο αντιαισθητικό.
 
Διώξτε το άγχος
 
Το υπερβολικό άγχος της καθημερινότητας ενδεχομένως σας εμποδίζει να κοιμηθείτε σωστά, να φάτε όπως πρέπει και να ξεκουραστείτε. Νικήστε το άγχος και αμέσως τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.
 
 Γιατροσόφια της γιαγιάς
 
Τα γιατροσόφια της γιαγιάς υπόσχονται να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους με αγγούρι και με τσάι
 
Βάλτε ένα κομμάτι αγγούρι για 15 λεπτά και χαλαρώστε.
Αν έχετε φτιάξει τσάι με φακελάκια μην τα πετάξετε. Τυλίξτε τα σε ένα μαλακό πανί μαζί με ένα παγάκι. και τοποθετήστε το ακριβώς πάνω στους μαύρους κύκλους. 
 
 
 
ΘΕΡΑΠΕΙΑ || POPULAR || ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ || ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ || ΑΙΤΙΕΣ || ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ||

Διαβάστε επίσης

Βγείτε νικητής στην μάχη με την αϋπνία!

Όσοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν και συνήθως στην αγκαλιά του Μορφέα αφήνονται για λίγες ώρες, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα την επόμενη ημέρα....

Νέα μέθοδος ''χτυπά'' την κατάθλιψη!

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα και η ψυχοθεραπεία αποτελούν θεραπείες πρώτης γραμμής για τη μείζονα κατάθλιψη. Αυτές οι θεραπευτικές αγωγές, ωστόσο,...

Όταν τραυλίζει το παιδί! Πως να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα

Ένα θέμα που απασχολεί και προβληματίζει  αρκετούς γονείς είναι ο παιδικός τραυλισμός. Άλλωστε, τα περισσότερα παιδιά καθώς μαθαίνουν να μιλούν...

Πότε είναι "πεσμένο" το ηθικό ενός άντρα;

Το θέμα του πεσμένου... ηθικού αποτελεί ζήτημα ταμπού για τον ανδρικό πληθυσμό με συνέπεια ένας στους τέσσερις να μην τολμά να το συζητήσει με την...

Πως να καταλάβετε αν χάλασε ο προστάτης σας

Παρά το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί σημαντικά  βήματα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη η νόσος  εξακολουθεί να αποτελεί τον πιο...