A+ A-
Ειδήσεις Υγείας
01-07-2014 / 06:00

Πιείτε μπύρα για την υγειά σας!

Λίγο το Μουντιάλ , λίγο η ζέστη, λίγο η παρέα και η μπύρα κάνει θραύση. Συνήθως οι περισσότεροι δεν αρκούνται μόνο σε ένα...ποτηράκι και με το επιχείρημα για να ξεδιψάσουν καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα. 

Η γερμανική παροιμία που λέει ότι « η μπιραρία είναι το καλύτερο φαρμακείο» επιβεβαιώνεται και με την βούλα των επιστημόνων οι οποίοι απεφάνθησαν ότι, όταν καταναλώνεται με μέτρο έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία.
 
Την ίδια στιγμή οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γεύση της και μόνο, χωρίς καν την επίδραση του αλκοόλ που αυτή περιέχει, αρκεί για να πυροδοτηθεί στον εγκέφαλο το αίσθημα της απόλαυσης.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ινδιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας Ντέιβιντ Κάρεκεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροψυχοφαρμακολογίας αρκούν μόλις 15 (ml) μπίρας για να αυξηθεί αισθητά το επίπεδο της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το αίσθημα απόλαυσης και ανταμοιβής 
 
Αντίθετα, η έκκριση της ντοπαμίνης ήταν αρκετά μικρότερη στην περίπτωση της κατανάλωσης του αναψυκτικού. Οι εθελοντές ανέφεραν ότι η μπίρα τούς έκανε να θέλουν να πιούν περισσότερη, ενώ το ίδιο δεν συνέβαινε με το αναψυκτικό.
 
Η αντίδραση αυτή απέναντι στη μπίρα φαίνεται να ήταν πιο έντονη σε όσους είχαν οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού, πράγμα που, κατά τους ερευνητές, πιθανώς δείχνει ότι το κατάλληλο γενετικό υπόβαθρο αυξάνει τον κίνδυνο αλκοολισμού, επειδή ο πότης απολαμβάνει εκ γενετής περισσότερο το ποτό του, με συνέπεια να θέλει να πιει όλο και περισσότερο.
 
Πιείτε στην υγειά σας 
 
Έρευνες σε όλο τον κόσμο έδειξαν ότι άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ με μέτρο (μπίρα, κρασί) έχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν κάποιο καρδιακό πρόβλημα σε σύγκριση με όσους είτε δεν πίνουν καθόλου είτε καταλώνουν υπερβολικές ποσότητες.
Και αυτό γιατί περιέχει βύνη, λυκίσκο και μαγιά ουσίες που θεωρείται ότι επιδρούν προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες και κάποιες μορφές καρκίνου, καθώς επίσης και ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. 
 
 θερμίδες και... φουσκώματα
 
Κατά καιρούς η μπίρα έχει κατηγορηθεί  για την αύξηση του σωματικού βάρους. Στην πραγματικότητα όμως δεν παχαίνει, αρκεί να καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες και να μη συνοδεύεται από πολύ πλούσια σε λιπαρά φαγητά και σνακ. 
 
Για να μη φουσκώνετε οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε μπύρα από το ποτήρι και όχι απευθείας από το μπουκάλι ή το κουτάκι, έτσι ώστε να δημιουργείται αφρός και να απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΥΓΕΙΑ || POPULAR || ΜΠΥΡΑ || ΒΛΑΠΤΕΙ || ΟΦΕΛΗ ||

Διαβάστε επίσης

Δείτε τις πιο δημοφιλείς δίαιτες!

Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες μαγικές δίαιτες, που υπόσχονται απώλεια κιλών και θαύματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην αρχή...

Δέκα ''γιατί'' να πίνετε πράσινο τσάι!

Έχει χαρακτηριστεί ελιξήριο νεότητας και φάρμακο δια πάσα νόσον. Ο λόγος για το πράσινο τσάι το όποιο όπως αναφέρουν όλο και περισσότερες...

Γιατί πρέπει να τρώμε πρωινό;

Σύμμαχος καλής υγείας είναι το πρωινό το οποίο παρά τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει,  χιλιάδες συμπολίτες μας συνηθίζουν να ξεκινούν την ημέρα...

Δείτε τι μπορεί να πάθετε από το πολύ σεξ!

Εκτός από την απόλαυση το σεξ δρα προληπτικά κατά του καρκίνου, βελτιώνει το καρδιαγγεικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και τον...

Πως επηρεάζει η χρήση κάνναβης την υγεία;

Άκρως επικίνδυνη για την υγεία είναι η χρήση κάνναβης αφού έχει ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας. Και για του λόγου του...