A+ A-
Σεξ & Υγεία
01-04-2015 / 17:05

Όταν το σεξ συναντά την Τέχνη...

Την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και την ψυχολογία επιχειρούν να φέρουν στο προσκήνιο οι εργασίες του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 3 και 4 Απριλίου 2015. 

Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης και δημοσιογράφοι. 
Μερικές από τις ενότητες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο από διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους επιστήμονες είναι:
 
Ανακατασκευή μήτρας, πέους και όρχεων στο εργαστήριο.
Γονιδιακή θεραπεία και παράταση της σεξουαλικής ζωής. 
Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο είναι πραγματικότητα.
Πως μπορεί να αλλάξει το φύλο των ανθρώπων. 
Μπορεί η στυτική δυσλειτουργία να θεραπεύεται μόνιμα με βλαστοκύτταρα;
Πως επηρεάζει η υπογονιμότητα την σεξουαλική μας ζωή.
Πως μπορεί ο άνδρας χωρίς σπέρμα να γίνει γόνιμος.
Πως η μικροχειρουργική τελειοποίησε τη θεραπεία της υπογονιμότητας.
Είναι το ρομπότ ΝΤΑΒΙΝΤΣΙ η «χρυσή σταθερά» για τον καρκίνο του προστάτη;
 
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου «Η ανθρώπινη φύση είναι φτιαγμένη από υλικά που όσο ανάγκη έχουν τον λόγο και την επιστημονική περιέργεια, άλλο τόσο έχουν ανάγκη την περιπέτεια και τον μύθο των αισθήσεων, που πολλές φορές δεν υποτάσσονται στην επιστημονική απόδειξη ή παρατήρηση. Ας ρωτήσουμε όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, πως αντιλαμβάνονται ή πως ερμηνεύουν τα πάθη του ανθρώπου στη μακρά διαδρομή της σεξουαλικότητας.»
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπάρξει και ένα συμπόσιο, ανοικτό για το κοινό, με θέμα «Η Σεξουαλικότητα σε διάλογο με την Κοινωνία, την Φιλοσοφία και την Τέχνη» στο οποίο οι ομιλητές θα αναλύσουν σε βάθος την ανθρώπινη σεξουαλικότητα εντός των πλαισίων της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας.
 
Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τυποποιημένη απάντηση στην ερώτηση τι πραγματικά είναι και από τι επηρεάζεται η σεξουαλικότητα, οι επιστήμονες ξεκινούν μια συνομιλία για τα όρια της επιστήμης, της φαντασίας, της φιλοσοφίας και της τέχνης στην ανθρώπινη φύση. Σε μια προσπάθεια να μελετηθεί και κατανοηθεί η ανθρώπινη φύση και το πώς αυτή επηρεάζεται από θεσμούς, αντιλήψεις, ιδεολογίες, πρακτικές, καθώς και από διάφορες συνθήκες και δεδομένα, όπως η κοινωνική και οικονομική κρίση, η εξέλιξη της τεχνολογίας και των social media, θα αναλυθούν από διακεκριμένους γιατρούς, φιλοσόφους, δημοσιογράφους και πολιτικούς ερωτήματα όπως: 
 
Πόσο μπορεί να παραταθεί η σεξουαλική ζωή; 
Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο; 
Γιατί ο γάμος απέτυχε; Είναι το σεξ και ο γάμος εχθροί; 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ || ΣΥΝΕΔΡΙΟ ||

Διαβάστε επίσης

Συνέδριο για τις αρρυθμίες

Ένα πολύ σημαντικό Επιστημονικό Συνέδριο με τη συμμετοχή διεθνούς αναγνώρισης ομιλητών φιλοξενεί η πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Ποια αναλογία μέσης-γοφών θεωρούν οι άνδρες πιο σεξουαλική σε μια γυναίκα

Μπορεί να λένε ότι το τι κάνει ένα άτομο ελκυστικό στα μάτια ενός άλλου είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, αλλά η επιστήμη γενικότερα δεν τα πάει καλά...

Στον …Καιάδα της «Χρυσής Αυγής» οι ομοφυλόφιλοι!

  Έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα σχόλια της Χρυσής Αυγής για τους ομοφυλόφιλους που ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά σχεδόν για …πάθηση....

Π.Κουρουμπλής: "Οι πολυεθνικές να παράγουν τα δυο πιο δημοφιλή τους φάρμακα στην Ελλάδα"

Παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα  όχι μόνο από τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες αλλά και τις πολυεθνικές ζήτησε πριν από λίγο ο υπουργός...

Τι θέλουν οι άντρες: 3 τύποι γυναικών που τους ελκύουν βάσει της επιστήμης

Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί στο παρελθόν τι είναι εκείνο που κάνει το αντίθετο φύλο να μας δει με πιο... ερωτική διάθεση. Και αν για τις γυναίκες οι...