ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η βοήθεια της τεχνολογίας και όχι μόνο, στην υπηρεσία της πλαστικής χειρουργικής.

Κηλίδες Οι δυσχρωμίες ή αλλιώς γεροντικές κηλίδες ενοχλούν διότι θυμίζουν γερασμένα χέρια. Με το laser μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και να δώσουν μια πιο νεανική εμφάνιση στο άτομο. Peeling Αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς θεραπείες ανανέωσης του δέρματος. Στοχεύει στην αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος για να δημιουργηθεί μια νέα επιδερμίδα η οποία θα είναι ποιοτικά καλύτερη και λαμπερότερη από την προηγούμενη. Διορθώνει: λεπτές γραμμές, σημάδια από ακμή, δυσχρωμίες, πανάδες, θαμπάδα στο δέρμα, τους έντονους πόρους στο δέρμα. Γίνεται με laser, χημικό peeling, γλυκολυκό οξύ, TCA, μηχανικό peeling, δερμαπόξεση,  κρυστάλλους, θερμικό peeling και laser resurfacing. Βελτίωση ουλών από ακμή Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση των ουλών από ακμή είναι το laser. Η διαδικασία είναι απλή και τα αποτελέσματα θεαματικά. Η θεραπεία γίνεται το χειμώνα και χρειάζονται λίγες ημέρες παραμονής στο σπίτι

Το laser αποτελεί την κορυφαία λύση στην κλασματική αναδόμηση της επιδερμίδας προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Υπάρχουν συσκευές laser νέας τεχνολογίας για την αναδόμηση, αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας, που έχουν εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την ανάπλαση του δέρματος.

Η θεραπεία με το laser εφαρμόζεται σε ασθενείς με ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης, χαλάρωση, ουλές, μέλασμα, φακίδες και κηλίδες. Μετά από τη θεραπεία με το laser oι ασθενείς επιβεβαιώνουν και επιπλέον οφέλη όπως δέρμα απαλό, λείο και σφριγηλό. Το laser χρησιμοποιείται με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στο λαιμό, τα χέρια, το στήθος αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπου τα laser προηγούμενης γενιάς δεν είχαν εφαρμογή, λόγω του κινδύνου εκτεταμένων βλαβών στις δομές του δέρματος. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του laser είναι η σημαντική βελτίωση στις ραγάδες, εκεί όπου όλες οι άλλες μέθοδοι είχαν έως τώρα φτωχά αποτελέσματα. Το laser παράγει μέσω χιλιάδων μικροδεσμών, μικροσκοπικές βαθιές στήλες ανάπλασης στο δέρμα, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται τα παλαιά, επιδερμικά κύτταρα με τις αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικών βλαβών και να ενεργοποιείται ο μηχανισμός ανάπλασης. Αφήνει ανέπαφη την επιδερμίδα, διεισδύοντας βαθύτερα στο δέρμα, ενώ λόγω των κενών ανάμεσα στις μικροδέσμες του laser, επεμβαίνει στο 20% με 30% της επιφάνειας του δέρματος, αφήνοντας σημαντικό ποσοστό ινοβλαστών ανεπηρέαστο εξασφαλίζοντας έτσι ομαλή και ταχεία ανάπλαση.

Αποτελoύν τρεις διαφορετικές τεχνικές που επιτυγχάνουν την εξομάλυνση των ρυτίδων του προσώπου, τη βελτίωση αλλοιώσεων του χρώματος του δέρματος, την έντονη σύσφιξη του προσώπου καθώς και τη βελτίωση της εμφάνισης των ουλών απο ακμή.

Το χημικό peeling προκαλεί ένα ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα, ενώ τα lasers ένα ελεγχόμενο θερμικό έγκαυμα στις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος. Και οι τρεις τεχνικές κατηγοριοποιούνται σε επιφανειακά, μεσαία και βαθιά, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος που πρόκειται να αντιμετωπισθεί. Οι πρώτες δυο τεχνικές δεν χρειάζονται παραμονή στο σπίτι ενώ στο laser resurfacing απαιτούνται 3-5 ημέρες αποχή από την εργασία. Το δέρμα αρχίζει να αποφολιδώνεται 24-48 ώρες μετά το peel, οπού νέο δέρμα θα αντικαταστήσει τις επιφανειακές στοιβάδες εντός 7-10 ημερών.

Η θεραπεία βελτιώνει θεαματικά την όψη του δέρματος, μειώνει τις λεπτές ρυτίδες του προσώπου (πολύ συχνό πρόβλημα στην περιοχή του άνωχείλους), χαρίζει στην επιδερμίδα φωτεινότητα, λάμψη και έντονη σύσφιξη στο οβάλ του προσώπου.

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητά του, παρουσιάζει χαλάρωση, εμφανίζονται ρυτίδες, αλλοιώνεται το χρώμα του και χάνει τη νεανικότητά του. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, τις ορμονικές μεταβολές, τη μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και στη μη σωστή περιποίηση του.

Μπορεί να γίνει αντιληπτό στο πρόσωπο, στα χέρια, στο λαιμό και το ντεκολτέ, και ξεκινά απο την ηλικία των 28 όπου οι άμυνες του οργανισμού και η παραγωγή του κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται. Η ενυδάτωση και ο καθαρισμός του δέρματος βοηθούν έως ένα βαθμό. Σήμερα με τις σύγχρονες μεθόδους έχουμε τη δυνατότητα να "ξυπνήσουμε" το μηχανισμό ανάπλασης του δέρματος.

Τα laser αποτελούν μια θεραπευτική, μη επεμβατική, μέθοδο αναζωογόνησης προσώπου με προηγμένη και συνεχώς βελτιούμενη τεχνολογία για την αντιμετώπιση του γηρασμένου δέρματος, των ρυτίδων, της χαλάρωσης και των ουλών του δέρματος. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής ενδογενούς κολλαγόνου μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών. Καθώς το δέρμα θερμαίνεται από τη δέσμη φωτός του laser, ο οργανισμός μπαίνει σε μια διαδικασία «επούλωσης», διόρθωσης των βλαβών του δέρματος, δηλαδή των ρυτίδων, κηλίδων (πανάδων) και χαλάρωσης. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή απο την πρώτη συνεδρία, το δέρμα γίνεται πιο λείο, σφριγηλό και ομοιόμορφο επανακτώντας τη νεανικότητά του. Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται απο τον ιατρό μετά τη δερματοσκόπηση του κάθε ασθενούς και κυμαίνεται από 3 εως 6 συνεδρίες

Οι ευρυαγγείες είναι από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες αλλά και τους άντρες. Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία του δέρματος. Η διαστολή αυτών των αγγείων τα κάνει να φαίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Παρατηρούνται κυρίως στα πόδια και στο πρόσωπο των γυναικών κυρίως σε περιόδους ορμονικών διαταραχών όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η κλιμακτήριος.

Η κληρονομικότητα και η ορθοστασία παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκταση και την εμφάνιση των ευρυαγγειών. Τα σύγχρονα laser επιτρέπουν μία συγκεκριμένη δόση ενέργειας να απορροφηθεί αποκλειστικά και μόνο από το αγγείο. Η αύξηση της θερμοκρασίας του αγγείου έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταστροφή του. Οι ιστοί και το υπόλοιπο δέρμα γύρω από τις ευρυαγγείες δεν δέχονται την ελάχιστη ενέργεια. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και οι φλέβες που εξαφανίστηκαν δεν ξαναεμφανίζονται ποτέ. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και το άτομο μπορεί να επιστρέψει αυθημερόν στις ασχολίες του

Σχετικά άρθρα