Εγκυκλοπαίδεια Υγείας

Αλφαβητική Αναζήτηση

Πόνος στον ώμο*

Ως πόνο στον ώμο ορίζουμε οποιοδήποτε πόνο που εντοπίζεται εντός ή γύρω από την άρθρωση του ώμου. Ο ώμος αποτελεί την πλέον χρησιμοποιούμενη άρθρωση του ανθρώπινου σώματος. Το στροφικό πέταλο του ώμου αποτελείται από τέσσερεις τένοντες, οι οποίοι παρέχουν στον ώμο μια ευρεία γκάμα κινήσεων.


Οποιοδήποτε πρήξιμο, φλεγμονή, σχίσιμο ή και η παραμόρφωση των οστών που περιβάλουν τους εν λόγω τένοντες μπορεί να κάνει την κίνηση του ώμου επίπονη. Οι τένοντες του στροφικού πετάλου περνάνε κάτω από μια άκαμπτη αψίδα οστών. Το πιο συχνό αίτιο πόνου στον ώμο είναι όταν οι τένοντες παγιδευτούν κάτω από αυτήν την αψίδα. Ως αποτέλεσμα, οι συμπιεσμένοι τένοντες μπορεί να τραυματιστούν ή να παρουσιάσουν φλεγμονές. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να προκληθεί από την φυσική  φθορά που παρουσιάζεται στους τένοντες με τη πάροδο του χρόνου, από κάποιο τραυματισμό ή από κάποια δραστηριότητα που απαιτεί συνεχή ανύψωση ή κίνηση του ώμου. Επίσης, ένας πόνος στον ώμο μπορεί να αποτελεί και σύμπτωμα διαφόρων παθήσεων, κυρίως ορθοπαιδικής και νευρολογικής φύσης.

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

Εξετάσεις


Συμπτώματα

Ο γιατρός εξηγεί:
Νέο υαλουρονικό παρουσιάστηκε στο 4th ITED στο Παρίσι
18-11-15 / 14:00

Πριν από μερικές ημέρες ο πλαστικός χειρουργός κ. Χριστόπουλος παρευρέθη στο 4th ITED στο Παρίσι....

πλήρες άρθρο